Kiinteistöjen kuntotarkastukset ammattitaidolla

 

Kuntotarkastusta edellytetään yhä useammin yhtenä asunto- ja kiinteistökaupan ehtona. Kuntotarkastuksen tulee olla huolellisesti ja ammattimaisesti tehty, jolloin se antaa paljon lisäarvoa asuntokaupalle. Tällöin sekä myyjä, ostaja ja mahdollinen kiinteistönvälittäjäkin saavat puolueetonta tietoa kaupan kohteen kunnosta ja siihen liittyvistä korjaustarpeista. Kauttamme saa aina puolueettoman, ammattitaitoisen sekä helposti ymmärrettävän tarkastusraportin. Yrityksemme omaa kaikki asianmukaiset VTT:n myöntämät henkilösertifikaatit, jolloin asiakas voi luottaa siihen, että tarkastukset hoidetaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

 

Sertifikaatit

 

  • VTT-C20515-26-14 – Rakennusterveysasiantuntija
  • VTT-C-10099-23-13 – Rakennusten kosteuden mittaaja
  • VTT-C-20152-31-14 – Rakennusten tiiveydenmittaaja
  • VTT-C-20193-25-14 – Rakennusten lämpökuvaaja

 

Referensseihimme pääset tutustumaan täältä.

 

Miten kuntotarkastus tehdään?

 

Kuntotarkastukset suoritetaan pääasiassa aistinvaraisesti, ohjekortin

KH  90-00394 mukaisesti. Tilaajia silmälläpitäen on laadittu myös ohjekortti

KH 90-00393.

 

Käytössämme olevilla mitta- ja tutkimuslaitteistoilla voidaan kuitenkin rakenteiden todellista kuntoa ja rakennusfysikaalista toimivuutta arvioida erittäin kattavasti rakenteita kuitenkaan avaamatta ja rikkomatta. Tällöin kohteesta ja sen rakenteiden toimivuudesta ja kunnosta saadaan varmempaa informaatiota. Mikäli perustasona pidetään em. ohjekortteja, lisätutkimuksin ja -mittauksin niiden asettama vähimmäisvaatimustaso ylitetään monin kerroin.

Kerromme mielellämme lisää eri tutkimustavoista ja niillä saavuteista eduista!

Erittäin olennainen ja myös tärkeä osa kuntotarkastusta on suunnitelmiin, piirustuksiin ja lupahakemuksiin perehtyminen. Tällä tavoin kuntotarkastustilaisuudessa ollaan jo etukäteen selvillä siitä, millaisista rakenteista on kyse, mitkä niistä voivat olla nk. riskirakenteita ja myös sen, miten paljon alkuperäisistä suunnitelmista on jouduttu poikkeamaan.

Kustannukset

 

Kuntotarkastuksen hinta perustuu lähes ainoastaan tarkastettavan kohteen kokoon.

Hinnoitteluun vaikuttaa osaltaan myös se, tehdäänkö tarkastuksen yhteydessä lämpökuvauksia, tiiveysmittauksia ja/tai kokonaishomemassamittauksia.

Laadimme tarvittaessa myös energiatodistuksen kuntotarkastuksen suorittamisen yhteydessä.

Toimitusaikamme kuntotarkastusraporteille on normaalisti korkeintaan kolme työpäivää tarkastuksen suorittamisen ajankohdasta lukien.

Osallistumme mielellämme tarvittaessa myös huoneistojen julkisiin näyttöihin hintaan 50€/näyttö + alv.

 

Jos olet myymässä tai ostamassa asuntoa, ota meihin rohkeasti yhteyttä joko puhelimitse 050 544 1047 / 0500 565 765, tai klikkaamalla sivun yläreunassa sijaitsevaa tarjouspyyntöpainiketta ja täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen.

Vastaamme tarkastetuista kohteista esitettyihin kysymyksiin myös sähköpostitse ilman erillistä veloitusta.

 

Yhteistyö ja avoimuus eri osapuolten kanssa

 

Toimimme mielellämme yhteistyössä myös kiinteistönvälittäjien ja myyntiedustajien kanssa. Tarjoamme asiantuntevia, edullisia sekä täysin asiakkaan toiveiden mukaisia koulutuspalveluita välittäjille, myyjille sekä asuntokauppaa muutoin harkitseville.

Erittäin oleellisena osana kuntotarkastuspalveluamme käymme tarvittaessa raportit läpi epäselvissä tilanteissa henkilökohtaisesti asiakkaidemme kanssa. Epäselvyydet, tarkemmat rakennekohtaiset selvennykset, korjaustarpeet sekä eri taloteknisten järjestelmien käyttö, uusiminen ja/tai korjaaminen voidaan tällä tavoin selvittää paikan päällä.

Asuntokaupan kuntotarkastuksessa todettujen seikkojen vaikutus kaupan ehtoihin

Lataa opas tästä itsellesi maksutta!


Opas asuntokauppaa harkitseville

 

Olemme julkaisseet erittäin käytännönläheisen oppaan liittyen asuntokaupan kuntoarviointiin sekä sen merkityksestä kaupan ehtoihin. Opas on julkaistu vuonna 2014 osana Itä-Suomen yliopiston Rakennusterveysasiantuntijoiden koulutusohjelmaa.

 

Opas on tarkoitettu kaikille asuntokauppaa harkitseville yksityishenkilöille, kiinteistönvälittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Julkaisu on täysin maksuton ja sitä saa muuttamattomana jakaa ja referoida täysin vapaasti.

 

Ota yhteyttä