Insinööritoimisto

Henrik Himberg

Asunnon kuntotarkastus

Kiinteistöjen kuntotarkastukset ammattitaidolla

Kuntotarkastusta edellytetään yhä useammin yhtenä asunto- ja kiinteistökaupan ehtona. Kuntotarkastuksen tulee olla huolellisesti ja ammattimaisesti tehty, jolloin se antaa paljon lisäarvoa asuntokaupalle. Tällöin sekä myyjä, ostaja ja mahdollinen kiinteistönvälittäjäkin saavat puolueetonta tietoa kaupan kohteen kunnosta ja siihen liittyvistä korjaustarpeista. Kauttamme saa aina puolueettoman, ammattitaitoisen sekä helposti ymmärrettävän tarkastusraportin. Yrityksemme omaa kaikki asianmukaiset VTT:n myöntämät henkilösertifikaatit, jolloin asiakas voi luottaa siihen, että tarkastukset hoidetaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

 

Sertifikaatit

  • VTT-C20515-26-14 – Rakennusterveysasiantuntija
  • VTT-C-10099-23-13 – Rakennusten kosteuden mittaaja
  • VTT-C-20152-31-14 – Rakennusten tiiveydenmittaaja
  • VTT-C-20193-25-14 – Rakennusten lämpökuvaaja

Miten kuntotarkastus tehdään?

 

Kuntotarkastukset suoritetaan pääasiassa aistinvaraisesti, ohjekortin KH  90-00394 mukaisesti. Tilaajia silmälläpitäen on laadittu myös ohjekortti KH 90-00393.

Käytössämme olevilla mitta- ja tutkimuslaitteistoilla voidaan kuitenkin rakenteiden todellista kuntoa ja rakennusfysikaalista toimivuutta arvioida erittäin kattavasti rakenteita kuitenkaan avaamatta ja rikkomatta. Tällöin kohteesta ja sen rakenteiden toimivuudesta ja kunnosta saadaan varmempaa informaatiota. Mikäli perustasona pidetään em. ohjekortteja, lisätutkimuksin ja -mittauksin niiden asettama vähimmäisvaatimustaso ylitetään monin kerroin.

Erittäin olennainen ja myös tärkeä osa kuntotarkastusta on suunnitelmiin, piirustuksiin ja lupahakemuksiin perehtyminen. Tällä tavoin kuntotarkastustilaisuudessa ollaan jo etukäteen selvillä siitä, millaisista rakenteista on kyse, mitkä niistä voivat olla nk. riskirakenteita ja myös sen, miten paljon alkuperäisistä suunnitelmista on jouduttu poikkeamaan.

Kustannukset

Kuntotarkastuksen hinta perustuu lähes ainoastaan tarkastettavan kohteen kokoon.

Hinnoitteluun vaikuttaa osaltaan myös se, tehdäänkö tarkastuksen yhteydessä lämpökuvauksia, tiiveysmittauksia ja/tai kokonaishomemassamittauksia.

Laadimme tarvittaessa myös energiatodistuksen kuntotarkastuksen suorittamisen yhteydessä.

Toimitusaikamme kuntotarkastusraporteille on normaalisti korkeintaan kolme työpäivää tarkastuksen suorittamisen ajankohdasta lukien.

Osallistumme mielellämme tarvittaessa myös huoneistojen julkisiin näyttöihin hintaan 50€/näyttö + alv.

Yhteistyö ja avoimuus eri osapuolten kanssa

Toimimme mielellämme yhteistyössä myös kiinteistönvälittäjien ja myyntiedustajien kanssa. Tarjoamme asiantuntevia, edullisia sekä täysin asiakkaan toiveiden mukaisia koulutuspalveluita välittäjille, myyjille sekä asuntokauppaa muutoin harkitseville.

Erittäin oleellisena osana kuntotarkastuspalveluamme käymme tarvittaessa raportit läpi epäselvissä tilanteissa henkilökohtaisesti asiakkaidemme kanssa. Epäselvyydet, tarkemmat rakennekohtaiset selvennykset, korjaustarpeet sekä eri taloteknisten järjestelmien käyttö, uusiminen ja/tai korjaaminen voidaan tällä tavoin selvittää paikan päällä.

Ota yhteyttä

Suhtaudumme kaikkiin toimeksiantoihimme yksittäistapauksina. Kaikista toimeksiantojemme yksityiskohdista voimme sopia asiakkaidemme kanssa tapauskohtaisesti erikseen. Toimitamme hinnaston erikseen pyydettäessä.

Vastaamme meille esitettyihin kysymyksiin sekä sähköpostitse että puhelimitse. Olemme tavoitettavissa normaalisti arkipäivisin sekä tarvittaessa viikonloppuisinkin.

Mikäli asiasi koskee esimerkiksi asiakirjojen tai piirustusten toimittamista toimistollemme, pyydämme olemaan meihin etukäteen yhteydessä molemmille sopivasta ajakohdasta. Toimistomme postilaatikkoon voi kuitenkin jättää materiaalia arkipäivisin klo 8-17.

Toimialueenamme on koko Suomi.

HELSINGIN KÄYNTIOSOITE
Ruotumestarinkatu 12 00720 Helsinki

VARSINAIS-SUOMEN TOIMIPISTE
Koivistontie 128, 32410 Oripää

SAVITAIPALEEN TOIMIPISTE
Mustalahdentie 160, Savitaipale

KAARINAN TOIMIPISTE
Hiidenmäentie 18, 21500 Kaarina

Henrik Himberg

Henrik Himberg

Rakennusterveysasiantuntija