Insinööritoimisto

Henrik Himberg

Rakennustekniikan ja asumisterveyden asiantuntija.

Märkätiloissa sijaitsevan poreammeen takanurkasta

Märkätiloissa sijaitsevan poreammeen takanurkasta

Kosteuskartoitukset ja märkätilat ovat ilmeisesti sellaisia juttuja, jotka kansaa kiinnostavat, joten kerrotaanpa taas kerran niistä, kun turhan monille tämä tuntuu olevan täyttä hepreaa tai vähintäänkin magiaa, vaikka kyse on vain ja ainoastaan terveen maalaisjärjen...

lue lisää
Mitä kaikkea rakenneavauksen avulla voidaankaan löytää?

Mitä kaikkea rakenneavauksen avulla voidaankaan löytää?

Kuntotutkimukset ovat melkeinpä niitä antoisimpia tutkimuspalveluita, mitä tarjoamme. Ihan vain jo siksikin, että on mielenkiintoista ja melko usein jopa hämmentävääkin nähdä, millaisia rakenneratkaisuja on maassamme vuosikymmenten saatossa suosittu, mitkä niistä ovat...

lue lisää
Höyrynsuluista ja yleisestikin ulkovaipan tiiveydestä

Höyrynsuluista ja yleisestikin ulkovaipan tiiveydestä

Höyrynsuluista ja yleisestikin ulkovaipan tiiveydestä tuntuu meillä juttua riittävän, mutta mikseipä riittäisi, kun aina vaan törmään hullumpiin rakenneratkaisuihin ja sitä kautta sisäilmaongelmiin, jotka olisivat olleet helposti ratkaistavissa jo aikoinaan. Tällä...

lue lisää
Ylipaineinen ilmanvaihto

Ylipaineinen ilmanvaihto

Toisinaan törmää tällaisiin tapauksiin, jossa näennäisesti kaikki tuntuisi olevan ihan kohdallaan tai ainakin "sinne päin", mutta tarkemmin asiaa tarkasteltuna huomataankin, että todelliset ongelmat ovat vasta alkamassa, ellei välittömästi ryhdytä toimenpiteisiin....

lue lisää
Märkätilojen kuntotarkastus

Märkätilojen kuntotarkastus

Meidän ammattilaisten järkeen ei mahdu, että miten tällaista voi Suomen rakennusvalvonnan alaisuudessa tapahtua ja miksi tällaista edes annetaan tapahtua - rakentamisen lainsäädäntö on Suomessa pahasti jämähtänyt jonnekin, korkeintaan 1900-luvun puoliväliin, eikä...

lue lisää
Skepsis Ry: Kemikaalit arjessamme

Skepsis Ry: Kemikaalit arjessamme

Viime vuosina meiltä on kyselty varsin usein kemikaalien käytöstä sekä turvallisuudesta. Kemikaalien käytöstä onkin ollut runsaasti keskustelua julkisuudessa ja täysin aiheesta. On kuitenkin valitettavaa, että aiheesta on tehty turhan suuri "mörkö" sekä pelottelulla...

lue lisää

Ota yhteyttä

Suhtaudumme kaikkiin toimeksiantoihimme yksittäistapauksina. Kaikista toimeksiantojemme yksityiskohdista voimme sopia asiakkaidemme kanssa tapauskohtaisesti erikseen. Toimitamme hinnaston erikseen pyydettäessä.

Vastaamme meille esitettyihin kysymyksiin sekä sähköpostitse että puhelimitse. Olemme tavoitettavissa normaalisti arkipäivisin sekä tarvittaessa viikonloppuisinkin.

Mikäli asiasi koskee esimerkiksi asiakirjojen tai piirustusten toimittamista toimistollemme, pyydämme olemaan meihin etukäteen yhteydessä molemmille sopivasta ajakohdasta. Toimistomme postilaatikkoon voi kuitenkin jättää materiaalia arkipäivisin klo 8-17.

Toimialueenamme on koko Suomi.

HELSINGIN KÄYNTIOSOITE
Viljatie 4 C 23, 00700 Helsinki

VARSINAIS-SUOMEN TOIMIPISTE
Koivistontie 128, 32410 Oripää

SAVITAIPALEEN TOIMIPISTE
Mustalahdentie 160, Savitaipale

KAARINAN TOIMIPISTE
Hiidenmäentie 18, 21500 Kaarina

Yhteydenottopyyntö

Eivätkö kuntotutkimukset ole kalliita? Paljonko sellainen maksaa?

Jokainen kohde ja rakenne on yksittäistapauksensa. Tämän takia vaurioiden laajuus, vakavuus, merkittävyys sekä kuntotutkimuksen todellinen tarve ja laajuus tulee selvittää kussakin tapauksessa aina erikseen.

Alustavina toimenpiteinä suosittelemme, että kohteessa suoritetaan katselmuskäynti, jossa todellinen tutkimustarve selvitetään tarkemmin. Tämän perusteella voidaan laatia tutkimussuunnitelma vaadittavista toimenpiteistä, antaa tarjous tutkimuksesta sekä sopia lopullisen kuntotutkimuksen ajakohta.

Muuttuvatko hinnat helposti lennosta?

Eivät muutu. Työtoimenpiteidemme hinta kerrotaan selvästi etukäteen, ja se sisältää mittaukset mukaanlukien mahdollisen rakenteiden avaamisen, analyysin sekä raportoinnin selkokielellä. Tilaamalla meiltä tiedät aina, mistä maksat!

Mistä tiedän, tutkitteko olennaisia asioita?

Asiantuntija-, mittaus- ja tutkimuspalveluillamme on voimassaolevat VTT:n henkilösertifikaatit, välineemme laadukkaat ja kuulumme Luotettava Kumppani -ohjelmaan, joten voit tehdä tilauksesi sekä nukkua yösi rauhassa.

Tarvitsisin tarjouksen kuntotarkastuksesta, mitä teen?

Täytä yhteydenottolomake ja otamme sinuun yhteyttä ja kartoitamme, mitä tarvitsette. Saatte meiltä aina kirjallisen tarjouksen.

Kotonani haisee "kellari". Mistä se voi johtua?

Syitä voi olla monia, ja aina haju ei merkitse sitä, että rakenteissa on vikaa. "Kellarin" haju on kuitenkin ensimmäinen merkki siitä, että rakennus on syytä tutkia.

Henrik Himberg

Henrik Himberg

Rakennusterveysasiantuntija

Tero Itkonen

Tero Itkonen

Insinööri